Min bok om Norrbottens inland är här!

Min reportagebok handlar om förändring, om människor och om en hembygd långt från storstaden. Hur det som händer där påverkar inte bara människorna som bor där utan hela Sverige. Boken är 160 sidor och inbunden.


Om innehållet

Länge var trakten kring Vuoggatjålme väglöst land. Sedan byggdes riksväg 95. Och Messaure, som på 1960-talet var Sveriges mest biltäta samhälle, ligger i dag övergivet. Husen i det tidigare kraftverkssamhället är nedmonterade, skogen växer sig tätare och det enda som finns kvar är minnen. I Malmberget bor människor fortfarande kvar, men sedan flera år pågår där en flytt av samhället så att man även i fortsättningen ska kunna komma åt gruvans järnmalm.


Lule älv har också förändrats. Mannen som länge arbetade på vattenkraftstationen i Porsi fiskar inte längre i älven. Det är för vemodigt. Men den tidigare flottaren och skogsarbetaren söker sig fortfarande till skogen. Därifrån kommer hans bästa minnen.


Åtta reportage speglar tillvaron i Norrbottens inland och hur omvälvande förändringar har påverkat människorna som bor där. Det här är en bok som berättar en liten del av Sveriges nutidshistoria och visar hur det som händer i Norrbotten har betydelse för hela Sverige. Det är en bok om förändring, men också om gamla minnen och en ny framtid.


Vill du köpa boken?

Boken är nu redo att även säljas via bokhandlar, bland annat Bokus, men du kan också köpa direkt av mig (vilket ofta går fortast, jag brukar kunna skicka direkt och med A-post). Då kostar den 225 kr inkl. moms. Frakt tillkommer med 59 kronor för upp till två böcker. Om du köper tre böcker är den totala fraktkostnaden 79 kronor. Du betalar med Swish. Kvittot får du med leveransen. Om du inte kan swisha, vill att jag ska skicka boken utomlands eller har andra önskemål, kontakta mig så löser jag det.Så här beställer du

1. Skicka ett mejl till bok[snabel-a]ordaglad.se. Ange namn, leveransadress och hur många böcker du önskar beställa.


1 bok = 225 kr + 59 kr i frakt = 284 kr

2 böcker = 450 kr + 59 kr i frakt= 509 kr

3 böcker = 675 kr + 79 kr i frakt = 754 kr


Du betalar med Swish när jag har bekräftat att jag mottagit beställningen. Kvittot får du tillsammans med leveransen.

3. Så snart din betalning är registrerad skickar jag boken med A-post. Om något i din beställning är oklart återkommer jag till dig via e-post. Kolla därför gärna ditt skräppostfilter så att ett eventuellt mejl inte har hamnat där. 


Jag går igenom beställningarna flera gånger varje dag och gör mitt allra bästa för att leverera så snabbt som bara möjligt.


Vill du bli återförsäljare?

Kontakta mig om du inte är ansluten till Bokinfo! 

Jag har också skrivit en bok om källkritik


I december 2016 släpptes min bok "Tänk först – dela sen" som är en intervjubok med exempel på hur skolan kan arbeta med källkritik.


Jag har intervjuat lärare och bibliotekarier, journalister och forskare. En psykolog hjälper till att reda ut varför så många människor delar saker vidare i sociala medier utan att först tänka efter. Läraren som låter eleverna ljuga på lektionstid och läraren som med hjälp av en runsten gav sina elever den bästa möjliga källkritiska lektionen delar också med sig av sina berättelser. 


Boken ges ut av BTJ Förlag och finns i bokhandeln.