Journalist


Jag skriver artiklar, reportage och personporträtt till olika tidningar. Jag är utbildad på Poppius journalistskola (grundkurs i praktisk journalistik samt påbyggnadskurser i reportage, research och webbjournalistik) och har även gått ett antal fortbildningskurser på bland annat Fojo.

 Här hittar du ett urval av arbetsproverKorrekturläsning och språkvård


Jag textredigerar och korrekturläser. Jag arbetar regelbundet med tidningen Trä och magasin Fastighetsvärlden. Jag anpassar också svåra texter till lättläst svenska så att även personer som har ett läshinder ska kunna ta del av dem. Som språkvårdare jobbar också med texter på djupet. Jag ser över textens disposition, byter ut krångliga ord och förklarar fackuttryck så att läsaren kan ta till sig innehållet.


Jag har läst spåkrådgivning och textvård (60 hp) på Linnéuniversitetet och därutöver läst fristående kurser i bland annat svenska språket samt medie- och kommunikationsvetenskap.

Föreläsningar


Jag föreläser och håller kurser om klarspråk, skrivande, media och källkritik.

Jag skräddarsyr kursen eller föreläsningen utifrån önskemål, och jag arbetar med både stora och små grupper. Därutöver textcoachar jag också skribenter.


Kontakta mig för offert!